Madpakke boller

Så er hverdagen startet op igen og med det også madpakkerne. Kun en på matriklen får mad der ikke er medbragt så kreativiteten skal i sving for ikke at køre sur i leverpostej og kødpølse. Ikke at der er noget i vejen med rugbrød. Men især Sofia kører træt i de samme kedelige madder. I dag delte en mor fra klassen så en svensk opskrift på nogle boller der så ret lækre ud. Jeg tilpassede de  lidt efter hvad vi havde i skufferne.

  • 9 dl vand
  • 1 pk gær
  • Salt
  • 1 dl becel (smør eller olie kan også gå)
  • 600 g hvedemel
  • 200 g havregryn
  • 100 g hirsefrø
  • 100 g Solsikke kerner
  • 100-150 g rugmel 

Gæren opløses i vandet og det øvrige tilsættes. Hold lidt igen med melet, dejen skal være godt fugtig/blød. 

Hæver 40-50 min og puttes i en bradepande med bagepapir. 

Fugt hænderne og tryk dejen helt ud i hjørnerne. 

Skær nu på langs og tværs så der dannes firkanter og drys med sesamfrø. 

Jeg fik 24 boller af en portion


Nu er madpakken smurt og klar til imorgen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.