Hverdagshjælp og tid der flyver

untitledFørste måned af 2017 er allerede gået… næsten uden at vi blinkede. Jeg ved det lyder som en kliche, men tiden flyver helt vildt. Og for at fortsætte i sammen rille kan jeg jo lige påpege at det er vigtigt at huske NUet og være til stedet, nyde livet som det.

Vores første måned har været en noget travl tid, nok også derfor det er gået så hurtigt.

60dage er skudt i gang, en alt hvad dertil hører af arbejde hos Mikael. Jeg har haft travlt på job med bla kurser og alm undervisning. Og for så lige at toppe det har vi haft en kat med blærebetændelse….. det lyder måske ikke som det helt vilde, men kan afsløre at måden man opdager det på er fordi katten helst kun tisser i bløde ting (tænk jer så selv til hvor det kan være) og gerne mange gange… dvs pænt meget vasketøj. Desværre var det ikke bare ordnet med en omgang penicillin, da dyrelægen mener at det har skabt en overaktiv blære så vi nupper lige 4 uger med homøopatiske indsprøjtninger + en omgang gigtpiller. 7-9-13 så ser det endelig ud til at der er lidt bedring (hun har ikke ligget dødssyg, slet ikke, men det er opslidende med alt det kattetis).

og for lige at runde januar af så nuppede Laura da lige en omgang virus med dertilhørende feber…

Skal vi ikke bare sige, at vi byder februar velkommen.

Men midt i den travle hverdag, for det kommer vi jo ikke uden om at vi ofte har så er det værd at se lidt på hvordan visse ting kan gøres lettere, hvordan overskud i hverdagen skabes, for at få mere tid sammen. For det er jo lige med at huske sine prioriteter og sætte det vigtigste første. Gennem det sidste år er det blevet meget klart for mig hvad mine skal være, og hvor jeg må sætte ambitionerne lidt ned, for der er altså stadig kun 24 timer i døgnet.

Et af det små tiltag der er taget på matriklen er at vi pt handler hos nemlig.com, det er en kæmpe befrielse ikke at bruge mellem 1-2½ time om ugen på indkøb. Strukturen er blevet at der laves madplan søndag, og herefter bestilles mad til den kommende uge, disse varer kommer så typisk mandag når vi kommer hjem. Vi bruger ærligt ikke flere penge end ellers på madbudgettet. Derved ikke sagt at det er 100% sammen priser som netto, men jeg holder mig til kun at købe det vi skal have og ikke alle mulige impuls/spotvarer køb. JA der er ting jeg ikke kan få, og her bruger jeg så vores lokale superbrugs, som jeg også bruger til kød mm. Jeg er fuldstændig med på at det er vigtigt at bruge vores lokale butikker for at bevarer dem, lige nu må tiden bare prioriteres 🙂

En anden ting som faktisk har været i vores hjem længe, men som første den sidste tid er kommet rigtig i brug er vores robotstøvsuger. Det er vel efterhånden 2-3 år siden vi købte den, meeeen færst inden for de sidste måneder er vi kommet rigtigt i gang med at den kører. Den kan ikke helt erstatte den alm støvsugning, men den kan fint være en hjælp. Fx til morgen har den først trillet en tur i soveværelset mens jeg fik afleveret Laura, og nu mens jeg er på job kører den så i stuen/køkken. Det kræver sefølig lige at der er ryddet op og tingene sat op.

Hvordan letter du/i de daglige gøremål i hverdagen så der bliver tid til det vigtigste?