Spinatroulade og madplan

I forbindelse med at 60 dage er startet op er der lidt ekstra fokus på at få spist de 3 sunde hovedmåltider pr dag, også så det ikke bare er det samme hver dag. Nu er det jo ikke sådan at vores mad er usund eller ensformelig, men når der sættes ekstra ind på netop sundhed, så er det da værd at revurdere sine opskrifter og få ny inspiration.

Vi har gennem længere tid lavet madplan hver søndag, hvor alle medlemmer af familien kan komme med inputs til det der skal indtages i den kommende uge. Det har fungeret rigtig fint. Vi har også snakket om at nu starter hele det her projekt 60dage, og der vil være øget fokus på de sunde måltider. Og vi er på ingen måde hverken sukker eller sundheds forskrækkede hjemme ved os. Men ærligt, der er indtaget væsentlig mere sukker og andre gode sager, samt lidt for lidt af det grove brød og færre frugter/grøntsager end hvad der burde være. Vi strammer op, sammen. For det er vigtigt for mig at mine børn lærer balancen i et sundt liv. Intet er forbud, noget skal bare indtages i moderate mængder.

Men altså nu må der gerne søges lidt nye spændende retter så maden fortsat er noget vi glæder os til.

I sidste uge lavede jeg så en spinat-lakseroulade. udgangspunktet var flere forskellige opskrifter jeg havde fundet rundt omkring og så tilpasset i en lidt mere fedtfattig form.

 

Ingredienser:

Bund:

400 gram optøet og drænet spinat (gerne hele blade)

4 æggeblommer

4 æggehvider

1-1,5 dl madlavningsfløde 8% (overvejer at prøve med hytteost i stedet)

 

Fyld:

200 gram let/light smøreost

200-250 røget laks

1 løg

citronsaft

Spinat, æggeblommer og fløde samt salt og peber piskes godt sammen, æggehvider piskes stive og vendes i massen. Massen fordeles på en bageplade med papir og bages ved 200 grader i ca 15 min. tages ug og køler af, læg evt et viskestykke over.

smøreosten røres med citronsaft, laksen skæres i små stykker og røres i, samt et hakket løg, smag til med salt og peber. massen smøres ud på bunden og denne rulles til en roulade. lad hvile et par timer i køleskab.

thumbnail_2017-01-23_12.38.33