Min løbesommer

og lidt om vægttab.

Jeg har løbet mig gennem ferien, ikke som pligt men pga lyst. Jeg er jo gået hen og blevet helt vildt glad for det her løb. 

For et år siden toppede min vægt som ikke gravid, 75 kg nåede jeg at runde inden nok måtte være nok, måske ikke overvægtig, men klart på den forkerte side af de max 25 i BMI og klart mere end jeg nogensinde har vejet. I starten af august hoppede jeg på fit100 bølgen og tabte 5-6 kg inden for de første 4-5 uger, det var nemt, trods at jeg kun fulgte kosten. Over vinteren og her i foråret har den dels stået på vedligeholdelse og øge vægttab. 

I det tidlige forår begyndte jeg så igen at løbe, og nu er det lidt et fix for mig at få løbet 3-4 gange 5 km om ugen. 

Som rigtig mange kvinder har jeg op mod hver sommerferie drømt om og kæmpet for at tabe 4-5 kg, stramme lidt op osv. Det har været halvhjertede forsøg og sommerferien har som regel sat det hele til livs. I år har været godt, bevares jeg har holdt mig ret meget til min normale kost men har spist is, kage og drukket litervis af iskaffe og hvidvin, alligevel holder vægten stand og løbeformen ligeså. Det er altså rart ikke at føle sig slået hjem i ludo af pomfritter, islagkage og Hvidt brød. 

Vægten er muligvis kun et tal og nej hverken jeg eller andre bliver lykkelige af at det tal går ned af, ikke alene i alt fald. For mig har det handlet om at komme i bedre form, få mere energi og ja kunne passe og gå i det tøj jeg gerne vil. Jeg er ikke blevet glad fordi jeg har tabt små 10 kg, men jeg er blevet glad for en bedre form, for en sundere kost og mere overskud til både mig selv og dem omkring mig.

Jeg vil dog sige at jeg kun i starten fulgte fit100, nu er det et stort mix af retter fra Anne Beck, dit sunde liv, palæokost osv. Primært undgår jeg ris/pasta/brød og kun små mængder kartofler, sørger for godt med protein og masser af grønt.  

 
Og så har jeg jo haft den skønneste udsigt på mine løbeture over sommeren.