Malerhjerne….

Vi er i fuld sving med at få lavet nyt og lækkert værelse til Sofia. Jeg havde egentlig ikke forestillet mig at vi ville nå så langt allerede idag, mest fordi Mikael er taget til Sverige til mad og hygge med gutterne og dels fordi , ja ferien jo ligesom kun liger skudt igang. Men altså jeg har tømt værelset, alt er taget ned alle huller lappet og vi har malet første gang… (billederne er fra i morges inden jeg fik alt ud og så en lille malermus)

Da vi var færdige med det ( og vi som i os alle 3 for Sofia var også med til at male, godt nok kun 15 min, men med det var hun) kørte vi Mikael ind efter farmors bil ( en kæmpe tak for at vi må låne den mens de hygger i Barcelona) og så videre til Sverige med ham. Vi smuttede i føtex og handlede ind til Sushi, jeg har aldrig selv lavet det, men har nu bare hørt så mange sige og skrive at det er sååååå nemt, så nu skal det prøves. Eftersom fisken skal være frosset 24 timer inden den bruges må vi nøjes med laks som kan fås frosset i føtex og rejser som jo ikke er rå. Jeg har nu stegt rejer i chilisovs, kogt og afkølet ris (må ikke køles i køleskab) og rulle 3 store og 1 lille makirulle, de skal nu hvile i køleskabet og imens er Sofia faldet i søvn på sofaen til Scoopy doo. Det er ok, hun har haft en lang dag der startede tidligt. Jeg vil om lidt hive makirullerne ud af køleskabet og se om jeg kan lave det bare nogenlunde godt 🙂

4 tanker om “Malerhjerne….

 1. Hvor hun skyder i vejret, Sofia nu…det helt flippet! Og så fint værelse hun får 🙂

  Blev sushien god?? Jeg har evig craving efter det, og elsker ingefæren der følger med..så vi har stort set altid tun/laks på frys og ingefær på glas, haha. Og nu blev jeg lige inspireret til en gang sushi’ala’villavillaen snart.

  GOD uge, åhh hvor jeg godt gad ferie! :))

  Knus

  • Ja hun er blevet en høj ung dame:) vi er næsten færdige med værelset, så regne med dugfriske billeder engang imrogen eller tirsdag 😀
   Ja sushien blev faktisk ret god, når jeg nu aldrig har prøvet det er jeg virkelig godt tilfreds. Må ud og have handlet mere laks og tun (køber du det ved fiskemanden eller kan man få det frosset i supermarkeder, altså andet end laks, gad nemlig godt lave det igen imorgen, men dur jo ikke med frisk fisk når det skal være frosset 24 timer først) Ja ingefæren er bare mums 🙂 bestemt noget vi skal til at have fast i huset, trods det primært er noget jeg li (har heldigvis en god kammerat der også kan li det, så kan de andre få nogle sticks).

   Og rigtig god uge, jeg værdsætter virkelig den her ferie (som altid når jeg når til uge 42, den er virkelig tiltrængt efter opstarten på skolen, og kan se på mine kollegaer at det åbenbart er noget man bliver ved med at trænge til 🙂 men syntes trods alt jeg har haft 9 super uger med meget at se til siden august. )

   Knus

 2. Haha, ja jeg forstår levende at det må kræve sit at opstarte skolebørn!! Så god fornøjelse med ferien, den er dig vel undt!..spændende med Sofias værelse, der skal jo også storpige rum til store piger 😉

  Til sushien plejer jeg at købe crabsticks enten i fakta, for de har dem frosne og skåret præcis til sushi. Ellers så har Kvickly sådan nogle friske pakker med krabbekød til omkring de 20 kr..det er virkelig godt..i Netto/Rema1000 kan man af og til finde frosne tunbøffer, de går an, men helst køber jeg én stor eller hvad der nu er af gode tilbud hos fiskemanden, og skærer den i strimlerne derhjemme, så fryser jeg dem efter. Hvis du fryser dem potionsvis (BÅDE laks, crabsticks og tun), så har du fisk liggende i fryseren til en omgang sushi som kan hives ud om morgen og smides i køleren, så kan der laves sushi om aftenen..det er sgu let, og lækkert!

  Desuden kan man købe et krydderi fra Santa Maria (hvis du ik kender det endnu) som er i metallåg, med glaskrydderidåse. Det hedder Wasabi & Sesame og er helt fantastisk til at krydre makiruller med, eller i en gang krabbesalat / tangsalat! 🙂

  Nat herfra, Lou

  • Takker for input 🙂 jeg vil til fiskemanden en tur, fik dog tunbøffer i superbest idag så nu prøves de lige. Vil se efter krydderiet ved lejlighed.
   Takker 🙂

Der er lukket for kommentarer.