Weekendens små syslerier :)

Mit krea-gen er vågnet op… Det har været gemt væk i køkken og oprydning, men nu er det vågnet og kræver at blive hørt.

Jeg købte for ngole uger siden en hvid sættekasse til Sofias værelse. hun har haft min gamle som jeg malede hvid, men jeg glemte at give lak, så den er blevet rigtig trist at se på efter 2 år. Og den kunne heller ikke hænge på sin plads mere efter der blevet lavet om på prinsessens værelse. men nu har jeg købt en mindre udgave, men hvor rummene faktisk er lidt større. Jeg købte dagen efter to mere. som jeg også ville lave. det hele blev skudt igang i går morges mens sofia så morgen tv… er faktisk ret godt tilfreds med resultatet.

De to andre er til Maia og Elias. det er nemlig pga en lidt trist begivenhed at de skal have dem. Sisse og Rasmus (deres mor og far) har nemlig valgt at gå fra hinanden, og derfor skal der jo laves to nye værelser i Sisses lejlighed, derfor tænkte jeg at sådanne to hyggeting ville være på sin plads. De ved faktisk endnu ikke at de er laves, men regner med at smide dem forbi når Sisse er flyttet ind i lejligheden, måske en gang i denne uge. Det er nemlig sådan at hun har fået lejlighed i Hastrupparken lige ved mit arbejde.

Igår var Maia her og lege faktisk det meste af dagen, nøj det var hygge på høj plan. det er helt vildt så godt de legede, skønt. især fordi vi fik ordnet en masse ting, vi er nu næsten helt færdige i køkkenet, i alt fald er det småting, så nu kan jeg begynde at se en ende på en stue fyldt med værktøj.

Aftenen blev brug hjemme hvor Nils kom til hjemmelavede burgere, mums. er dog lidt træt i skallen idag for han havde medbragt 3 flasker vin, som blev drukket på meget hyggelig vis. Alt for længe siden vi har haft sådan en lørdag aften.

Jeg fik desværre ikke taget billeder af det lækre mad. Men alt var lavet selv, jeg er møg træt af de købeburgerboller man kan få. syntes ikke de mætter og går let i stykker. Så nu har jeg selv lavet dem et par gange. det er jo mest en grovbolle men altså det smager jo alligevel af burger med oksekød, salat osv.

Groveburgerboller laver jeg lidt på slum. Men her er de ting jeg putter i: 1 pk gær. lidt olie (½ dl) salt, 2-3 dl solsikkekerner, soltørrede tomater i små stykker (brugte en saks) og så 2 dl havregryn. herefter rør jeg rundt til det er blandet sammen inden jeg hælder først fuldkornshvedemel i (1-1½ dl) lidt durum (½-1 dl) og så hvedemel (evt lidt mere fuldkornshvedemel). jeg rør dejen med en ske, og den skal ikke ældtes men være så våd at man er lige ved at smide mel på bordet og ældte det sidste. Så skal den stå og hæve en times tid inden man med en sked sætetr store “klatter” på bagepladen, man styere jo selv hvor store de skal være, men vi lavede dem godt store, jeg presser den lidt flade inden de kommer i ovnen.

det hakkede kød havde jeg blandet med persille, løg og krydderier, man kan også putte tomater i (uden saften og i små stykker) eller hvad man ellers kunne have lyst til. Det var et hit 🙂  jeg havde så lavet flere boller end der blev spist, men de er gode på brødristeren i dag 🙂

Nu nydes en kop te og ristede boller 🙂 Teen er en jeg fant i netto, jeg har for flere år siden købt den samme i søstrene grene, men med andet logo, elskede den, men pludselig var den der ikke mere, og jeg havde glemt hvad samgen hed, jeg kiggede jo bare på kassen, men så var den her der, så skulle den lige prøves, og så var det den sammen 🙂