En aftentur og påskefamiliehygge

Torsdag aften kom Claus forbi og vi smuttede en tur ud til vandet og kastede med sten. det var lige noget Sofia syntes var sjovt, og vi andre nød det også. Sådan en aften tur til vandet er bare skøn. nu bor vi jo ikke i gåafstand fra vandet, så bilen skulle startes, men det gør jeg gerne. Jeg er jo selv opvokset ved vandet (altså ikke strandrækken, men så tæt at vi kunne gå derned), og hvis jeg skulle finde en ting jeg godt gad var anderledes ved vores hus, var det at Herfølge lå tættere ved vandet. men ak der er jo ikke ret langt, så cyklerne kan tages i brug, ellers startes bilen altså gerne.

Igår kom Mormor, Christian, Bjarne, oldemor, oldefar, moster, katja og Mia til påskeaftensmad. Øj det var hyggeligt. Sofia fik lige tusket sig ind hos Katja og der blev leget i stor stil. Hun havde dog ret svært ved at sige “Katja” og efter et par forsøg besluttede Sofia at det altså var nemmere at sige MIA (som søsteren jo hedder) så de kunne passende begge blive kaldt for MIA. Desværre bød aftenen på en øv-opdagelse. vi kunne ikke helt forstå at flødekartofflerne ikke var færdige efter over 1 time i ovnene, indtil jeg kom til at tænke på at da jeg bagte cheesecake aftenen før skulle den også have næsten 15 min længere end normalt. vi testede så ovnen med et stegetermometer, og det viser sig så at vores ovn ikke blir varmere end ca 150 grader (og vi testede termometeret ved at sætte det op til grill elemeneterne i ovnen), Så vi skal have kigget på ny ovn, ikke fordi den er helt i stykker, men vi ved jo ikke hvor længe det varer ved at det køre på nedsat blus 🙁

Mikael smutter ud nogle timer her til morgen og spiller golf sammen med Frank, imens nusser vi lidt rundt og skal i haven. Imorgen kommer andet sæt af familien til påskefrokost, og mandag byder farmor på sidste rundte. Morfar og Bodil er på Camping, så dem skal vi ikke ses med i denne omgang 🙂 men vå håber de har en skøn tur med vognen.

På DR køre et program der hedder mission baby, sidst handlede det om de skadeligstoffer som vi fylder os selv om, osv. jeg har ikke set hele programmet, men læst en del af den debat det har sat igang. JA det er skræmmende, men vil sige at jeg meget længe har undgået både parabener OG parfume i stort set alle produkter jeg kan. Et simpelt valg er “SVANEMÆRKET”, og der er for mig ikke nogle problemer i det valg, det er ikke dyrer, det er ikke dårligere produkter og de er ikke svære at få fat i. Og ja jeg ved godt at “svanen” siger mest om hvordan produktet påvirker miljøet, men de stiller også krav til parfumen bla. Den anden dag læste jeg en debat omkring solcremer set i forhold til det med parabener og parfume samt økoligien, og ja det er godt med natur og øko, men desværre ser det udtil at nogle sætter natur lig med sudhed og uden skadelige ting, og det er desværre ikke rigtig 🙁 en helt del såkaldte naturlige produkter indeholder nemlig flere af de stoffer som man VED er allergifremkalende, og det kan så godt være de er naturlige stoffer, men det blir de ikke midre allergifremkaldende af, bla findes der et stof der hedder “limone” som finde i bla den zinksalve jeg have til Sofia, som er købt som ” et godt naturligt produkt uden skadelig stoffer”, limone er så bare et af de stoffer der er på EU’s lister over allergifremkalendes stoffer 🙁 æv æv, så fremover holder jeg mig til svanemærkningerne og tjekker indholdet. ikke fordi jeg skal blive hysterisk, det syntes jeg faktisk ikke jeg er med de ting. men det kan bekymre mig den udvikling det kan tage at man sætter natur/økologi lige med ubetinget sundhed. Og i det hele taget at man fylder div produkter med et eller andet sted ligegyldige ting, som er skadelige for os. Men vi må nok bare være bedre til at være kritiske, over for de ting vi omgir os med.  I alt fald gennemgik jeg lige vores forskellige ting, og kunne kun finde 2 cremer som aldrig er i brug som indeholdt parfumestoffer, og ingen parabener, så indtil videre er vi så sunde som vi pt kan blive 😉 på det feldt i alt fald.

men det da skræmmende hvor man gift stoffer der faktisk kan findes i selv nyfødte babyer, og skræmmende hvordan man kan blive vildledt i butikkerne.

En god side til yderlige information er miljø og sundheds hjemmeside, der produktuafhængige og kommer ret vidt omkring 🙂 http://www.miljoeogsundhed.dk/default.aspx? her er også masser af tests af alt mellem himmel og jord, desværre kan jeg nu se at min højtelskede selvbruner blir et problem at fremskaffe uden at “træde på nogle” den fra Matas er dog den der kommer tættest på at være ok, desværre indeholder den “miljøbelastende” Stoffer. men hvor er det ærgeligt at man ikke endnu kan få noget der er HELT ok. Leder så pt efter en mascara, eyeliner blir gosh, heldigvis skal jeg alligevel ud og købe 😉 Nilens jord “siger ” at de er uden parabener og parfume, men kan desværre ikke finde nogle varedekleration, så om den holder ved jeg ikke, og inden det her blir en besættelse og tar overhånd vil jeg få os i noget tøj og gå ud og nyde solens varme og det dejlige vejr 🙂

 

p1030338

p1030369

p1030331