Dagens lækkerier

Dagen idag er tilbragt i selskab med legeveninde Emma og hendes mor Katrine, super hyggeligt. Og inden de kom nåede (ja total overskuds-mor-agtigt) jeg at smide en dej sammen til Æble-kanel-boller. mums.

Æblekanel boller:

50 g gær blandes med 2 dl lun mælk, tilsæt 2 dl vand, 1 dl sukker, 4 revede æbler, 2-3 spsk kanel, 1 tsk salt, 2-3 dl havregryn og 2-3 dl mel, dejlen skal være våd i det, som en alm bolledej lige inden man ville begynde at ælte på bordet i mel, men så vd at man ikke gider stå med hænderne i det. dejen hæver ca ½ time (kan ogs st i køleskabet natten over),. sættes på bageplader med 2 skeer og bages ved 200 grader i ca 20 min, alt efter hvor store man gør dem, de skal være bruneoven på (husk at dejlen jo er mørkere pga kanelen).

Spises med smør, honing eller bare som der er.