Lørdags hygning med familien

 

sofiabilledeIdag har hele mormor’s side af familen været på besøg, til først til det stores kaffe-kage bord (som vi vandt at invitere moster og Jo hn til, som lotteri gevinst til deres kobberbryllup sidste sommer), derefter lækker aftensmad med flæskesteg og brun sovs, mums. Grunden til hele dette hygge møde var at vi skulle kigge på at komme ud og rejse sammen hele familien sammen i 2010. Ville vi afsted? Hvor skulle vi hen? hvordan skulle vi bo? hvornår skulle det være? og hvor længe? ja det var noget af det vi skulle have afklaret i dag. Første spørgsmål er svaret med et stort fedt JA. Det er så småt vedtaget at rejsemålet er Kreta, men ellers er det meste endnu på tegnebrættet, men der er jo også omkring et år til vi skal bestille, men det var vigtigt at få afklaret om vi ville afsted alle sammen sammen, altså i hver vores lejlighed. Og hvornår det kunne blive. Så ellers har det bare været en hyggelig eftermiddag med familien.

 

 

Imorgen står den på besøg hos oldemor om formiddagen og hjemmelig hygge om eftermiddagen. Mikael skal ud og spille paintball så det går det meste af hans dag med.

 

Der sker bare så meget med Sofia lige for tiden. Hendes sprog udvikler sig nærmest fra dag til dag og man kan nu føre små samtaler med hende, hun er også begyndt at tale i telefon, altså hvor hun laver andet end at smile fordi hun genkender stemmen i røret. I torsdags pillede vi siden af hendes seng, hun var begyndt at tage benet op på kanten, og selv om hun endnu ikke har prøvet at hive sig over, ville jeg heller pille den af nu end når hun først var faldet ud over. der er jo heldigvis stadig en lille kant i hendes seng, der gør at hun ikke triller ud af den. Idag kom mormor så med en lille trappestige til at stille foran sengen så det er nemmere at komme ind og ud af den. I torsdags var vi til gynmastik, og det var lige så stort et hit som altid, især fordi Maia nu også er startet, ved så ikke helt om Sofia ville havde det lige så sjovt hvis det bare var hende og Maia der legede rundt, men det er også ligegyldigt, hun spænder rundt i den time det varer og er dejlig træt når vi kommer hjem. Det er skønt at se hende være så glad for noget. Ellers så går dagene jo bare stille og roligt med arbejde for meget af tidens vedkommende, og ellers bare hygge med familien.

 

Jeg kan godt mærke at jeg er mindre træt efter arbejde nu end for 2 måneder siden da jeg startede, jeg er begyndt at have mere overskud og når rent faktisk mere end bare skolearbejde og samvær med Sofia og Mikael til hverdag nu. Men kan mærke at den måde jeg valgte at prioritere på da jeg startede på var rigtig, Først familien, så Job og så måtte alt det andet, som indkøb, madplaner, tøjvask og istandsættelse af hus vente til der var overskud til det. Nu er overskudet vendt tilbage og vi kan komme videre med tingene herhjemme. Jeg valgte at jeg ikke ville have dårlig samvittighed over ikke at få vasket, ikke at få støvsuget og ikke at få lavet alle de sunde retter mad hver dag, istedet havde jeg overskud til Sofia og Mikael og til at passe mit job. Jeg fik flere gange afvide om jeg havde det godt på jobbet, hvilket jeg jo har. Det er simpelthen skønt at være på en arbejdsplads hvor ens kollegaer passer godt på en og spørg hvordan det går. Fik afvide at jeg var den af os (mange) nye der så mest frisk ud, men tror at det netop har været mine prioriteter der har gjort at jeg kunne være frisk. Og så det at jeg trods jeg har et barn ikke har et skole barn med lekiter, vennebesøg og sports aktiviteter flere gange om ugen og evt kampe i weekenderne.

 

Om lidt kører Mikael og Christian i biffen, Sofia sover og jeg vil hoppe i seng og nyde at vi i nat får en time mere at sove i.

 

Mange efterårs hilsner herfra