9Hvor aktive er dine børn og #Millionhoursofjoy

JA overskriften er jo egentlig et spørgsmål som mange af os bør tænke over. Mit første svar vil nok være MEGET aktive. Men er det nu også rigtig?. Men børn der både rammer børnehave og skole er jeg rimelig godt repræsenteret i “forældregruppen” og kan vel komme med ok bred vurdering.

WHO sætter anbefalingen til børns aktivitets niveu til 1 times dagligt. og det lyder jo umiddelbart ikke af meget, nok slet ikke hvis man har et barn i børnehaven. Men hvad med skolebørn, får de rørt sig nok? og hvis ansvar er det. Nye undersøgelser viser at op imod 60% af skolebørn IKKE når de anbefalede 60 min fysisk aktivitet dagligt. Det er skræmmende. Her må vi som forældre påtage os ansvaret, så vi får børn med en naturlig aktiv hverdag. Men hvordan får vi dem op af stolen?

https://www.reima.com/dk har sat fokus på problemet, eller løsningen om man vil. De har startet kampagnen Kidventure – millionhoursofjoy (reklamelink) som er en udfordring der indbyder børn fra 15 forskellige lande til tilsammen at bevæge sig i 1.000.000 timer. Og som med alle andre udfordringer er der en præmie, eller rettere flere. Hovedpræmien er en familietur til Finland, men der er også mindre præmier undervejs, det hele kan ses på siden der linkes til.

Men hvad så, skal vi så bare slæbe ungerne ud af sofaen og afsted for at vinde den her tur. Nej, motivation er vejen frem. Og et af de tiltag Reima har gjort er at de har udviklet en “aktivtets-tracker” ReimaGO ( et samarbejde med Suunto), det er en lille censor, som sammen med en spillignende app, registrere daglig aktivitet. Om det er motivation for netop dit barn kan jeg ikke svare på, men her på matriklen er gadgets altid en motivation 🙂 Nu er de her børn så motiveret for at skulle bevæge sig, men hvordan og med hvad? Her kommer vi forældre jo så igen på banen, for vi skal hjælpe til at noget bevægelse er en helt naturlig del af hverdagen. Herhjemme cykler begge piger f.eks. til skole/børnehave, der gås tur med hunden osv. Derud over skal vi hjælpe vores børn til hvad der kan være DERES fritids aktivitet, nej alle skal ikke spille fodbold, eller gå til gymnastik, en vi har som forældre et ansvar til at hjælpe med at vores børn finder ud af hvad der fungere for dem. Herhjemme er det helt klart hest og ridning der har vundet hos Sofia, og det er ikke bare ridning 1 time om ugen mere, der står hest på 4 dage om ugen, hvoraf der også er stald arbejde, klargøring osv. Dette kan kun lykkes fordi vi hjælper hende med at komme til og fra, og støtter og opmuntre, for ikke at glemme hjælper til i ny og næ med det tunge arbejde.

Men nu handler det hele jo ikke bare om at vinde en konkurrence, der er langt større ting på spil, nemlig vores børns sundhed i fremtiden, det er nu de gode vaner skal lægges. Og nok her vores, måske glemte gode vaner skal støves af, så også vi kommer op af sofaen.

Denne kampagne har i alt fald fået mig til lige at tænke over, om mine børn får bevæget sig nok og hvad jeg som mor kan gøre anderledes for at hjælpe dem på vejen til mere bevægelse.

Så sæt i gang!

Indlægget er lavet som et samarbejde med Reima, men tekst og holdninger er mine egne