Sommerferie del 3 – Holland 

Efter nogle våde dage i det tyske ankom vi i tørvejr til Köningshof camping nær Leiden i Holland.

Vi fik besøgt Leiden som er en rigtig hyggelig Hollands by med næst flest km kanaler. Disse blev selvfølgelig prøver.

Derud over spiste vi på fortovscafe og nød byen.

På pladsen var der rimelig stille. Men rigtig fine faciliteter. Med både legeplads og badeland. Vejret har vist sig fra sin pæne side. Og vi har kunne gå tur langs mærker hvor der vokser tulipaner i foråret og nu flere andre blomster. Det virker lidt som om at man i Holland dels går ufattelig op i sin have. I alt fald i det område vi har været i. Og at alle også har en del af haven afsat til at dyrke blomster til afskårne blomster. Lidt som vi har køkkenhaver og drivhuse i DK.

Der cykles virkelig meget hernede og vi fik også lejet cykler og tog turen til stranden. Meget lækkert sted med dertilhørende beachbarer og Strandby med markede. 

Vi tog et smut til Zandwoort og besøgte Gitte og Morten plus børn. Vi fik besøgt stranden, hvor man stort set ikke behøver flytte sig for at få hverken mad eller is. Det kommer nemlig kørende forbi i små boder med jævne mellemrum.

Desuden kom der en flok rener gående lige forbi os mens vi spiste frokost.

Fredag besøgte vi Amsterdam. Sikken en by. Pænt styret uden om red light distrikt fik vi oplevet byen i alt sig pragt. Skæve huse, smukke blomster, alle slags mad og ikke mindst div coffeeshops (disse blev dog ikke besøgt, Laura mente dog at vi burde gå ind i “the magic mushroom” for den så spændende ud), kørt med sporvogn og nyd en pause i en park. Pigerne og Mikael fik desuden besøgt madame Tussaud og hyggede et par timer. Imens gik pixie og jeg tur langs kanalen.

Ej at forglemme var besøget på deres blomstermarked langs floden. Et marked der har eksisteret meget længe og hvor blomster og løg blev solgt fra bådene. Ud af er selve butikken stadig på vand men en mere fast udgave end en lille båd.


Jeg fik shoppet tulipanløg til haven. 

Og ellers har vi bare nyd en uge på pladsen.