Tv-tid og børn

Pt. eller måske bare generelt er der meget fokus på børns brug af tv/ipads/computere, og med rette tænker jeg. Jeg skal ikke stille mig til doms over andre og deres vaner, men læste forleden hos Iværksættermor noget om nogle undersøgelser hvor børn bruger op mod 6 timer på div medier. Det er saftsuseme meget… jeg har ikke gjort op hvad mine piger bruger på ipads/tv/computer… men ærligt så er det nok (for) meget… det er jo nemt, nemt at “aktivere” dem, når “man” (læs=jeg) kommer træt hjem, skal lave mad, rydde op, vaske tøj osv. Men det er jo bare ikke så nemt på den lange bane vel? For kan de så efterhånden lege på egen hånd uden at være underholdt af en skærm, det kan faktisk kræve noget, af både dem og mig. Det er en vane der skal ændres og det gør vi så.

Grunden til at jeg især har tænkt over “tiden på skærme” den sidste tid er at Laura (stadig) er svært at få til at sove om aftenen, trods åbenlys træthed. Sofia er faktisk ret god, men hun er ældre tænker jeg. Jeg havde faktisk tænkt tankerne inden jeg læste blog-indlægget, men det rammer spoton herhjemme. De/vi bruger alt for meget tid på “skærm-underholdning” frem for lege og samvær. Den dårlige samvittighed kommer rullende, men ikke mere end at små ændringer kan klare sagen. Vi har nu skruet kraftig ned for tv-tiden om eftermiddagen (morgenerne får det altså lov at køre hvis vi bare skal nogenlunde igennem), og spiltid er reduceret meget kraftigt, og ved i hvad… de leger sgu helt af sig selv… mere skulle der ikke til.

Det er jo min dårlig samvittighed jeg her stille til skue, den dårlige samvittighed over ikke at have haft overskud til div lege om eftermiddagen, og istedet valgt tv’et med tegnefilm, ipads eller hvad det nu var det kunne give 10 min ro 🙂

Og nej ipads/tv osv er ikke bandlyst herhjemme (det bliver det jo alligevel aldrig), det skal bare være med måde, og bruges i det omfang det giver mening, det er jo stadig super at have med ud, til bilturen osv.

Nu har vi haft 2 dage hvor Laura faktisk har været lettere at putte, ikke at jeg tror på mirakler eller at træerne vokser ind i himlen, men måske er der noget om “overstimulering”… bare måske…

IMG_7356-1.JPG

IMG_8416-0.JPG