Uldtid

En gylden regel i “uld-verdenen” er at alle måneder der indeholder “R” er tid for uldtøj. Nogle år er septembeR varm og det kan strækkes. I år er tydeligvis ikke et af de år. Hvilket allerede har resulteret i snotnæser på matriklen. Derfor er jeg igang med at finde uldtrøjer frem til ungerne. Laura fik lidt nyt lækkert i gave og hun kan passe noget af det fra i vinters.
Jeg køber 100% uld frem for blandingerne, dels fordi jeg ikke rigtig kan få uldens følsomhed over for varm til at forenes med bomuldens behov for sælsamme varme i rengøringsprocessen. Og så er blandingerne ofte lidt tykkere i det og især de bodyer jeg har købt er lækre tynde, så det ikke er et problem med flere lag tøj.
Der findes mange lækre uld-producenter i den for børnetøj, dyre som billige. I det her tilfælde er jeg ikke 100% enig i at pris og kvalitet hænger sammen.
Eller til dels nogle af de dyre mærker er lækre og har til dels også en bæredygtig tanke bag sig. Dog findes der fine alternativer som vi fint benytter herhjemme. Anglemark som coop forhandler har det bæredygtige, blomster og div mærker og prisen er lækker tilmed. Her har vi pt et par leggins, men der skal shoppes lidt til Sofia især (deres undertøj er hun nemlig vil med). Ellers er der handlet hos babysam af Mærkerne bekids og var heldig at finde lidt Joha på tilbud. Nameit laver også lidt ren uld og der er erhvervet et sæt (body/leggins) derfra. Ellers fik jeg via en bruger på instagram køb en natdragt og et natsæt så tænker vi nærmer os at behovet er dækket. Strømper og en sovehue mangler jeg og så undertøj til Sofia.

Et mærke som jeg ikke har afprøvet, men overvejer efter en anbefaling sidste år er Dilling og her kan hele familien være med. Priserne virker fornuftige og de har både blomster og svaner som mærker (hvilket jeg vægter højt).

IMG_7542.JPG