“Mor alle de andre må”

Ok jeg vidste den ville komme… den der med “alle de andre”, jeg var også forberedt på at det ikke nødvendigivs ville betyde at “jamen så må du også”, jeg var forberedt på at der ville komme kampe om principper, regler og forklaringer. Det jeg ikke var forberedt på var det skulle handle om SKOLEMAD og PENGE. Den havde jeg slet ikke set komme… af flere grunde. Jeg vidste ikke at Holmebækskolen have kantine… På “min” skole har vi indimellem en skolebod, men der får eleverne en seddel med hjem… Godt nok havde vi på min gamle folkeskole kantine med mad osv, men det er jo snart 100 år siden (mindst). Nå men altså Sofia kom hjem en dag lige i starten af skoleåret og siger “mor hvornår må jeg få penge med”. Mit svar blev noget ala “til hvad???”. Vi snakkede så lidt frem og tilbage… For egentlig syntes jeg at hun er lille, og måske ikke helt klar til det med penge, og hvorfor skal hun egentlig overhoved have penge med til skolemad, når jeg kan smøre en udemærket madpakke (der både er sund, lækker og indbydende). Svaret “fordi ALLE de andre må”. Ej jamen altså helt ærlig, måtte lige tænke og vurdere om det nu også var så skide vigtigt med mine principper og hvorfor skulle hun egentlig ikke få lov… så aftalen blev at vi lige forhørte os om hvor mange penge det egentlig skulle dreje sig om, og så måtte vi tage det derfra. Så idag har min lille-store pige 20,- med i en fin lille pung (som moaren i alt panik måtte grave frem i gemmerne i værkstedet i morges) så hun kan købe en bolle og 2 frikadeller… Måske ikke det sundeste i verden, men hun var pave stolt og glædede sig 🙂