Store bededag

Ok vi har muligvis ikke bruge dagen helt som den oprindeligt var tiltænkt, for det der bed at bede har vi altså ikke gjort. Men vi har nydt dagen 100% og alligevel fået en masse for hånden. Lidt rengøring og gulvvask. Tøjvask i stor stil og cykeltur med Sofias veninde, som faktisk først lige har lært helt at cykle på de der 2 hjul. Is på legeplads og så hjem til ordning af forhaven, for den trængte BIG TIME. Altså man kunne jo slet ikke holde det ud, men nu er vores grantræ helt savet ned (en stor tak til Nabo Mette for hjælpen) og eller ukrudsrydning og fejning, 2½ time incl hygge snak med naboerne på vejen og Sofia cyklede bare rundt og legede. Så dejligt med forsommer og havearbejdet. Oven i hatten fik jeg endelig ryddet vores bryggers… For nøj hvor det trængte, det er bare blevet brugt til afsætning for ALT, værktøk, tomme skotøjsæsker, aviser der skal ud, breve der kommer ind, div pæreræsker og jeg kunne blive ved. men nu er der ryddet op, begge borde er ryddet og der er sat i skabene der som skal være og resten er sat derhen hvor det bør være… Ja vi er gået lidt i oprydningsmode. Sidset uge fik skabene i kontoret en tur, og næste step er vores ekstr værelse, for det er jo fin med et helt værelse til ekstra opbevaring, men helt ærlig så har vi vist gemt en del for meget 🙂 så der er gået “ryd op i dit rod” i den herhjemme.

Derud over er vi i hård “træning” med at Sofia skal sove i egen seng. Jeg holder stadig 100 % på atd et vigtigste for mig er at hun er træt. Men hun sover bare ikke lige så godt når hun møver rundt hele natten inde hos os. Og vi sover heller ikke fantastisk for ikke at sige dårligt. Hun er længe blevet puttet i egen seng igen, det var første skridt på vejen, efter en laaaang periode hvor hun slet ikke ville sove i sin egen seng. Nu falder hun så selv i søvn. Men hun vågner så omkrin 23.30-00.00 og er meget ked, og normalen har været at hun så kom ind til os, men oftes var vi først lige selv faldet i søvn, så for os føltes det stadig som en helt nat med barn i sengen. Så nu har jeg gennem en uges tid gået ind til hende og lagt mig i hendes seng og fået hende til at falde til ro, det har givet ca 2-3 timer mere i egen seng, men her i disse dage har jeg så haft en madras jeg selv kunne lægge mig på ved hende og så gået ind i seng igen når hun faldt rigtig i søvn, og 3 dage i træk har hun nu sovet hele natten i egen seng 😀 det lyder måske omsonst og nogle tænker at hun jo aldrig skulle have været inde i vores seng. Men det har ikke været et problem for os/mig, hun har haft behov for den tryghed vi kunne give hende, og det har hun fået. Bagsiden har været at hun gjorde det til en vane, og den er (forhåbentlig) nu brudt. Nu må hjertens gerne komme ind og sove når der er en dum drøm, men hun kan godt selv sove nu også selv når hun er vågnet om natten 🙂

Dagen idag byder på årets bakketur med farfar + hele familien 🙂 jubii vi glæder os. Kartoflerne er kogt til kartoffelsalaten og frikadellerne er stegt allerede den anden dag og har været frosset ned. så vores biddrag er klar lige om lidt. Sofia ser morgen tv og jeg drikker kaffe, Mikael sover lidt endnu, men snart skal vi alle rigtig op og i gang.