Efterårs stemning

SÅ er det her, efteråret altså. For fuld udblæsning. Nøj det er blevet koldt om morgenen og vinterjakkerne står så småt på spring for at komme frem, vores altså Sofia mangler en, så håber at få fundet en her i weekenden, indtil da klare hun sig med termotøj, jakker og veste. Igår ringede de 13.30 og sagde at hun havde dårlig mave, og klagede over ondt i maven, så susede ned efter hende og hjem og hygge, hun er frisk nok, men har måske fået lidt kulde i  maven/numsen, nu hvor hun ikke længere har ble på, samt at hun jo er meget glad for at sjaske med vand…

I efterårets andledning har jeg lavet hyldebærsaft, har jo tidligere prøvet hyldeBLOMST, men nu måtte de fine bær jo også prøves. Og da jeg har en kollega som har hele haven fyldt fik jeg lov at hente dem jeg ville. blev til en 10 liters gulvspand i første omgang. så eftermiddagen blev brugt på at lave saft, 4½ liter kom der ud af det, og den er allerede prøvet, mums, er også super god varm, og evt med en lille smule rom i (til de voksne altså), Sofia er også glad for den, så vil glæde mig over at den er fyldt med vitaminer og uden div tilsætningssoffer.

hyldebærene, nyplukkede

hyldebærene, nyplukkede

klar til kogning

klar til kogning

Færdig

Færdig

 Opskriften findes HER

 

 

Projekt blefri går rigtig godt, hun har ikke ble på hjemme overhoved, kun når hun sover, i børnehaven har hun hvis de er ude (nogle dage) eller hvis de skal på tur, hun kommer selv og siger hun skal tisse, og har ingen uheld hjemme, børnehaven er der få uheld, men der er jo også fuld gang i legen.

ER gået igang med endnu et projekt, er ved at strikke en poncho/halstørklæde til Sofia i det lækreste mørkebrune uld, er spændt på den.