Nye sko

Igår fik Sofia nye sko ned til vuggestuen. Hun går meget indad på sine fødder, hvilket mange børn gør, ville dog gerne lige have set på om vi skal være opmærksomme på noget i forhold til det. Havde lovet at hun måtte få nye kondisko, da dem vi havde var for små. Men først gik turen lige op til farmor for at kigge på fødder og ikke mindst sige hej. Vi skulle kigge efter sko med fast hælkappe, da det umiddelbart vil være fint som støtte til fødderne, dvs hendes små læddersutsko ikke er det bedste, så kondiskoene blev byttet ud med sandalkøb til vuggestue-indebrug. Sofia var meget stolt over de nys sko, og hun går fint i dem og har dem på idag. Det gode ved hendes efterhånden specielle fødder er at hun ikke kan passe alle de dyre mærker som angulus og bundgård. istedet “slap” vi med 500 kr, hvilket er 150-250 kr billigere end de mærker jeg lige skrev. men 500,- for et par “sutsko” er jo også en slags penge, men vil på ingen måde sparer på fodtøj til hende, det koster det det nu en gang koster, og sådan er det jo bare. Idag har jeg 2 rundte af ro

2 tanker om “Nye sko

  1. Åhh Karina, du drømmer ikke om hvor meget jeg kan følge dig! Filippa er født med det der hedder “medfødt hælfod” Hvilket betyder at hun i sin tid, inde i min mave lå med oversiden af foden mast op mod sit skinneben, og forlængede sine sener på den måde. Det har medfulgt at Filippa føst gik osm 16 mdrs (lægen skød på tidligst 24 mdr, da dette er normalen) og at hun ALTID får nyt fodtøj hver 2 måned. Der må max være 5 mm at vokse i, skoen skal sidde fast, med let forhøjning i svangen og fast hælkappe…….Spørg mig lige om jeg har været bims i hovedet af og til, i jagten på gode tilbud og den helt perfekte sko, hver anden måned…gosh!! Jeg bruger vel knap og nap 6400 om året på skotøj, på hende, men får heldigvis det tilskud fra kommunen, som man er berettiget i vores situation.

    I dag er hendes motorik, gang og fødders sener, stort set oppe på normalt niveau, og det kan ikke ses, hverken på hendes små søde fødder, eller hendes gang. Vores ortopædkirurg, som har fulgt hende er overrasket over hendes fremskridt, jeg er bare pissestolt og glæder mig over knap så meget sved på panden ved tanke om hvad det kunne ha fået af konsekvenser senere..fx. hybermobilitet, en operation af senerne eller i den dur.

    Så jeg har det præcis som dig ift fødderne – der er 0 kompromis at indgå, deres fødder er dem der skal bane vejen til resten af livet – og med forkert fodtøj kan du gå ryggen skæv, og meget andet generelt..Jeg syntes sgu det er dejligt, du går op i Sofias fødder, du gør jo præcis det en mor skal – det bedste hun kan for sit barn.

    Knus Louise.

  2. Hej Louse. tusind tak for de smukke ord, og forståelse. pyha sikken en omgang du også har været igennem med Filippa. Vi skal måske kobles på en ortopædkirug, men venter på at der kommer en ny her i byen, da doktorfarmor (farmoren er praktiserende læge og hjælper os ofte med smålægelige ting) sagde at der snart kom en ny god en.

Der er lukket for kommentarer.