Modellervoks og fællesleg

En af udfordringerne når ens børn har en 5 år imellem sig kan være at finde fælleslege/interesser. Ofte er lysten der men ikke altid færdigheder osv. 

Men at vi har to meget kreative piger er der vist ingen tvivl om. Og trods aldersforskel er kreativiteten noget de kan være fælles om. Sofia har jo langt bedre motorik og kan og så bruge flere ting som fx limpistol, knive, sakse og maling. Der er Laura ikke helt endnu. Til gengæld gider Sofia ofte godt leger med noget af det Laura kan. Og en af de ting er modellervoks. 

Desværre er det sjoveste jo at lave ting med flere farver og ofres ender det dyrt købte voks med at have en fin Brun ensartet farve efter noget tid. 

Vi har købt og købt og købt nye bøtter med den farvestrålende voks. Både af de dyre mærker og de billigere fra fx tiger. Alligevel bruges en del penge over tid. Og så er der jo lige de  megen snak om skadelige stoffer i de forskellige varianter. Alle de ting tilsammen fik mit til at kaste mig ud at lave det selv. Har googlet lidt rundt og har nu forsøgt mig med den ret enslydende opskrift det består af blot 6 basisvarer

Modellervoks

5 dl mel

2 dl fint salt

2 spsk olie

2 spsk citronsyre

Pastafarve efter ønske

5 dl kogende vand

Vander koges op

Mel, olie, citronsyre og salt blandes sammen og vander tilsættes lidt efter lidt. Når massen har konsistens som modellervoks er det klar til farve. Jeg bruge handsker til denne del.

Massen delte jeg i 4 og farvede i hver sin farve. Har læst mig til at nogle tilsætter farven i vandet. Så skal portionerne af mel mm nok deles op da man ellers får virkelig meget af en farve.


Resultatet er godkendt af begge piger

Og der er til masser af leg

Skal opbevares i lufttæt boks i køleskabet.