Julestress vs juleglæde

Vi kan ikke komme uden om at julen er over os. Lige om lidt oprinder den 24 december og familier samles om julemad, juletræ og julehygge. Indbegrebet af Juleglæde.

Men inden vi når så langt skal vi først igennem et længere forløb med forberedelser. Forberedelser der kan taget vejret fra selv den mest organiseret og huslige mor. For julen er ikke kun fyldt med glæde og hygge. Det KAN også let blive en meget stresset tid. Her kunne jeg så stoppe op og sige “det styrer man jo selv”, og det er jo helt korrekt. Men der skal altså ikke ret meget social netværk adgang til at blive hylet ud af den. Der skal julegaver i hus, en and til jul (helst økologisk og håndfodret), nissedøre, nissegaver, juletamtam både i skole/institution og div fritidsaktiviteter, julekort, gløgg og æbleskiver og så skal nisse helst lave løjer om natten så både mælken blir blå, stolene flytter rundt eller der er viklet wcpapir rundt om i huset OG det hele skal helst dokumenteres og deles. Og ja alle de ting er hyggeligt, sjove og aldeles velkomne når der er overskud.

Herhjemme prøver jeg at holde traditionerne ved lige uden at drukne. Vi ser julekalender og i år er det Nissebanden vi er fælles om. Men når dr og tv2 disker op med ikke mindre end 5 stks så blir jeg næsten træt på forhånd. Sofia ser Ludvig og Julemanden og en anden verden. 

Vi har været til juletamtam på både skole og i børnehave, pigerne har gået Lucia og der er bagt julesmåkager.

Midt i det hele er Sofia blevet 10 år og fejret på behørig vis, skøjtetur med pigerne fra klassen og stegt flæsk på selve dagen

Det er også blevet til en lille julekoncert med Sofias veninde i Højelse Kirke

Og ja vi nyder det hele i det tempo der passer os, uden for meget stress men med virkelig med glæde og hygge. Og ja vi har sgu også fået nissedør, og idag har laura Nissens hue med hjem fra børnehave. Og imorgen skal hun lægge en juleting i huen og fortælle om til samling.

Husk nærvær og hygge. Det betyder i virkeligheden mest.