Lidt om søvntyve og små mirakler

Jeg har de sidste skrevet utroligt meget om Lauras søvn… Eller snarer mangel på samme. For guderne skal vide at hun da ikke er den søvninge type. På barsel var det jo toppen at få 1 time på sofaen mens hun sov, eller kunne nå et bad OG spise inden hun igen var vågen. Ikke engang barnevognens rokken hjalp. Tilgænglig var hun glad og rolig hvis vi trillede eller hun sad i slyngen på min mave. 

Efter dagplejestarten sov hun glædeligt til middag, men det der med at falde i søvn om aftenen var ikke lige sagen. Og hun blev puttet MANGE gange. Vi har holdt i hånd og nusset osv. 

Kraniosakral hjalp for en periode, desværre nåede hun så alderen hvor hun var MEGET bevist om at vi jo altså ikke sov! Så hun skulle igen nusses og holdes i hånden. Mine børn skal ikke græde sig i søvn så “godt nat og sov godt” har på intet tidspunkt været en mulighed.

Men nu kommer vi altså til miraklet! En bog, intet mindre. I laaaaaang tid har jeg fulgt Lola’s råd om at læse samme bog HVER aften.

Men “kaninen der så gerne ville sove” er i den grad blevet vores ven har haft den i 12 dage, læst hver aften og Laura falder nu SELV i søvn. Hun hører hele bogen og de første dage bøllede hun rundt i mens, men den virker. Det er en form for guidet børne meditation hvor læseren betoner udvalgt sætninger med nedsat læse tempo, gaber og siger barnet navn på udvalgt tidspunkter.  

   
Bogen koster 99,- og vil klart anbefale den. Måske ikke til børn yngre end Laura. Da de trods alt skal kunne lytte 25-30 min som det tager at læse bogen.