Ferie med og uden børn

Den er oppe igen, den der med at holde ferie uden børn, eller sende dem afsted og selv slappe af hjemme… Jeg gider egentlig ikke dømme nogle eller belærer om hvad der er rigtigt.
Jeg vil blot dele mine egen erfaring og hvad der er ok/rigtig i MIN familie.

Vi har to børn, der er 5,5 år imellem hvilket er et valg vi har taget. Det har fordele og ulemper. En af “ulemperne” er at finde aktiviteter der tilgodeser begge, hvor den ene ikke blot “er med”.
Pt har jeg ferie, Sofia har også ferie fra skole og Laura fra DP. Sofia har været afsted i SFO, denne uge er de nemlig kun på den “store” SFO, lidt spændende og med aktiviteter ud over dagligdagen. Idag har de fx været i svømmehallen.
Jeg har imens hygget hjemme med Laura og slappet af og ordnet praktiske ting hjemme.
Mikael holder ikke ferie så en svømmehalstur er udelukket med begge piger.
Imorgen står den på zoo med sfo’en. Sofia har selv fået valget om hun ville afsted de her dage og har valgt til. Det gir mig mulighed for at hygge med Laura og tilpasse ting til hende. Tvivler på Sofia lider afsavn og bliver forsømt af de her dage.

Omvendt nyder jeg også at kunne ting med Sofia i ferierne, vi normalt ikke har tid til.
Og jeg ville aldrig rejse uden mine børn hvis det blev MIN eneste ferie. Har det ok med voksen/kæreste ture, at få ungerne passet osv. Men jeg nyder vores familie ture mest. Vi er alle forskellige og hver skal finde ud af hvad der passet bedst til ens hverdag/ferie/børn. Tænker bare at det netop er når vi har fri der skal hygges og slappe af. Og tiden skal tids nok ændre sig hvor ungerne IKKE gider holde ferie med os mere;-)

20140218-163912.jpg

Billedet er genbrug men var lige det jeg havde med begge tøser