Holdninger

Pyha det er fint at have holdninger, meninger og at tage stilling, men for der er nemlig et MEN! Vi/man/jeg bliver konstant bombarderet med nye forhold/ting/muligheder der skal tænkes over. Og det kan faktisk godt blive for meget.
Sådan har jeg det egentlig lige nu. Gennem det sidste 3/4 år har jeg skulle forholde mig rigtig meget til skolereformer/love/fremtidige arbejdsforhold mm og jeg TAGER stilling, så godt jeg kan.
Så er der ufred/krig/hungersnød/ og ja jeg mener vi bør hjælpe hvor vi kan.
Hvad med katastroferne, de hjemløse, børnene i institutionerne, sødemiddel i maden, dårlige vilkår for høns og grise, for høje pensioner til ministrene osv osv osv.
Der er hele tiden noget der kræver at blive taget stilling til og ærligt jeg orker det pt ikke! Ikke fordi jeg ikke gerne vil have en mening og have indflydelse eller kan se når noget bør være anderledes! Men jeg hverken kan eller vil have en mening om ALT! Eller måske jeg tænker over det men hele den der aktive deltagelse i div sociale medier osv har jeg ikke overskud til. Jeg sætter ind når der er noget der virkelig brænder sig på hos mig (ikke nødvendigvis kun når det har en direkte betydning for mig). Og resten må jeg nok indrømme at jeg bliver lidt passivt på. Det lyder måske fladt, men ærligt syntes jeg det vrimler med “tilbud” om stillingtagen og aktiv debat pt.
Senest igår var der hele “grise-debatten”, nej det er ikke ok forhold og ja det skal og bør ændres. Men som forbruger er det efterhånden svært at leve og handle “rigtigt”.
Jeg kunne vælge ikke at spise svinekød, eller finde et sted hvor forholdene er ok (hvis jeg kan). Istedet vælger jeg at tænke at nu er debatten skabt og jeg sætter min tiltro til at “nogen” nu får bragt de her ting iorden. For det er jo nok ikke kun grisen der har det skidt. Hvad med kyllingen vi kan købe til 25,- stk på tilbud, eller det hakkede oksekød til 20,- for 500g…
Jeg forsøger så godt det er mig muligt (både praktisk og økonomisk) at navigere og finde dansk, fritgående og måske økologisk.

Det jeg forsøger at sige er nok at jeg føler at jeg er ved at drukne lidt i ting jeg skal have den politisk korrekte holdning til. Og måske engang imellem ønsker mig lidt mere uvidenhed! Ikke fordi det ikke er vigtige sager, blot fordi der er så mange at jeg ikke kan det hele. Tænker at vi som forbrugere må gøre det så godt som muligt.