Velkommen hverdag.

Så er juleferien ovre og hverdagen er igen i gang. Indrømmet det har været så dejligt at slappe af og tulle rundt i nattøj, men hverdagens rutiner er nu også ok at vende tilbage til. Nogle vil bemærke at jeg endnu ikke har nævnt at det er dejligt at sove længe i ferien, det bruger vi nemlig ikke. Eller jeg gad godt, men en vis ung dame nægter at sove længere end 6.15… så vi er oppe til samme tid HVER dag. Det har dog sine fordele når hverdagen skal i gang igen, ingen overtrætte børn, og vores aftner har hele ferien også været ”børnefrie”.

Og så er det jo bare dejligt at starte op med en enkelt arbejdsdag inden det så er weekend 🙂

Laura var SÅ glad for at se Emmy her til morgen, og det var gengældt, endnu engang bliver jeg bare bekræftet i at det er det helt rigtige med sådan en dagpleje, heldigvis har der på det sidse været flere og flere underbyggende artikler omkring hvor GODT det faktisk er med dagpleje, frem for at de (i alt fald i de kredse jeg  har hørt)i flere år har været udskældt mange steder, fordi de ikke er uddannede, men i mine øjne bliver man altså ikke god til at passe og udvikle børn af 4 års uddannelse, det er noget man lærer og noget man har flair for. Og ærligt, hvis alle institutioner  var fyldt med erfarne og uddannede pædagoger ville jeg måske have det anderledes, men sådan er virkeligheden jo ikke, der er overnomering, spidsbelastning og pædagogmedhjælpere/vikarer, og ja det gør det også så godt de kan med de midler der er, men jeg ville på ingen måde vælge om.

Sofia er tilbage i skole, og var det allerede i går, jeg nuppede endnu en ferie dag, skønt. I dag står den efter job på lidt udsalgsshopping, håber jeg. Mangler nye sko til at træne i, det skal ikke som sådan være løbesko de trænger også til udskiftning, men pt kan mit knæ alligevel ikke tåle at løbe, så skal bare have en alround sko til at træne i. træningen har desværre stået lidt stille her over julen, men nu skal jeg i gang igen. Fik jo også en masse lækkert træningstøj til jul. Men mht til sko, tænker jeg at intersport må have nogle tilbud, og har jo et gavekort dertil fra noget regntøj jeg byttede.

 Måske disse ville være fine

sko

4 tanker om “Velkommen hverdag.

 1. Selvfølgelig er jeg som uddannet pædagog uenig i din betragtning om hvorvidt børn er bedst tjent med pædagoger/medhjælpere – det ville være det samme som at sige, at en vikar kan give samme kvalificerede undervisning som en uddannet lærer 🙂 vi har (heldigvis) verdens bedste vuggestue, men fantastiske pædagoger og medhjælpere og det kunne ikke hænge sammen uden nogen af parterne – men jeg kan tydeligt se forskel på deres aktiviteter om det er pædagogen eller medhjælperen der står for det.. Og heldigvis når nu vi læser i 3,5 år..

  • Louise tror måske du misforstår mig, eller muligvis jeg formulere mig forkert 🙂
   Jeg mener bestemt IKKE at medhjælpere/vikarer giver det samme som en uddannet pædagog. Min betragtning går på at vi har en dagplejemor der har været i faget i mere end 20 år og hun er i min verden den bedste lige nu. Hun har tons vis af efteruddannelse, men nej hun er ikke uddannet pædagog.
   Min betragtning gik på at dagplejerne endelig (igen) opnår anerkendelse hvilket jeg mener de fortjener. Jeg har desværre oplevet vuggestuer hvor det ikke hang sammen med antallet af pædagoger og medhjælpere og der var overnomering på stuerne mm. Og hvor alle skulle løbe meget stærkt (jeg har selv været medhjælper netop sådan et sted).

   Jeg siger ikke at institutioner alle er ens, for sofias børnehave var jo super og vi var så glade for personalet osv.

   Og så tror jeg desværre mange har et skævt syn på dagplejen som helhed. Jeg hører i alt fald mange forekomme 🙁 (de er ikke uddannede, det er svært ved sygdom, åbningstider, osv osv) det har bare slet ikke været vores oplevelse, vores dagpleje er super, der har kun været problem en gang ved sygdom (Laura var i gæstepleje pga ferie og så blev gæsteplejen syg), åbningstiden passer os fint og det jeg værdsætter mest er den tætte kontakt til en voksen, det oplevede jeg aldrig Sofia fik hverken i vuggestue eller børnehave.

   Håber jeg har forklaret mig bedre 🙂 for det var bestemt ikke for at se ned på pædagoger eller sammenligne med vikarer(bevares jeg er jo næsten selv i branchen, og dog har jeg kollegaer der er gamle i faget som muligvis ikke har et givent linjefag men mange års erfaring
   Og der syntes jeg da de er fuldt ud lige så gode som en nyuddannede i samme fag)

 2. Tak for dit svar og din mail – don’t worry jeg tog det slet ikke som kritik, tvært imod tror jeg faktisk vi er ret enige – i hvert fald et vidst stykke af vejen 🙂 vi har selv valgt vuggestue, netop på grund af at jeg gerne ville have uddannede pædagoger til at varetage opgaven at passe på vores guld – dog med det forbehold, at Olivia selvfølgelig skulle kunne trives under de hårde vilkår og jungleloven, som nu engang hersker i dagistitutioner… Ellers ville jeg ikke tøve med at flytte hende til det der var bedst for hende 🙂

  Brodne kar findes desværre over alt – især i det offentlige, hvor vi jo skriver under med blod og man ikke kan muge ud i rækkerne 😉

  • Ja der er desværre (for) mange der burde lave noget andet, men som bliver fastholdt 🙁 og så er der os som passer vores job og mere til. Men vi gør det jo fordi vi ved at der rykker og har en kæmpe betydning.

   Jeg er stadig meget i tvivl om hvilken børnehave Laura skal i. Netop pga junglelov mm, sofias gamle (Troldehøjen) hænger jeg mest til men den er i modsatte ende af byen dvs risiko for at hun er eneste eller blandt få der skal rykke over på samme skole som Sofia når den tid kommer. Men der er heldigvis lææææænge til vi skal tage endeligt stilling.

Der er lukket for kommentarer.