Uld-Update

For at følge lidt op på mit indlæg om uldjunglen…
Jeg læste og læste og læste lidt mer. Jeg har ikke fundet en “neutral” kilde der entydigt siger at superwash ødelægger alle uldens gode egenskaber, ej heller har jeg fundet en neutral kilde der forklare den egentlige miljø belastning i processen. At kilden er neutral er for mig meget vigtig for at skabe tiltro til det rigtige. Har kilden parti i enten superwash eller det modsatte kan det for mig blive farvet af hvem man holder med og hvad man ønsker at sælge. Jeg siger ikke at folks udmeldinger er usande, JEG har bare behov for en neutral og upartisk gennemgang og test af det.

Men summersumarum er at jeg altid har haft stor tiltro til anglamark produkter, og deres holdninger. Derfor er der nu indkøbt uld (som ikke er superwash) til både stor og lille.

Det pibler fra sidste år og nedsat til 50,- pr del i kvickly i Ringsted. Bodyerne var til 100,-

20131006-185657.jpg

I øvrigt har jeg det med at gå en smule over gevind i sådanne situationer 😉 ifølge Mikael i alt fald. Men min ofte meget kloge mand kom med nogle ret gode pointer i forhold til min lange og ufrugtbare research. Måske skulle jeg sætte tingene lidt i perspektiv og sætte ind andre og mere meningsfulde steder, fx dyrevelfærd både ved uldproduktionen og kød, her kan jeg faktisk finde mere Info. Måske bør jeg også have mere tiltro til mærkningen af tøj mm (svanen, blomsten, øko mm) det har jeg jo normalt og vil igen tro på det jeg plejer indtil en upartisk kilde fortæller mig anderledes.
Jeg tror på blomsten sørger for at tøjet ikke er fyldt med kemi, at svanen passer på miljøet og “Ø” passer på naturen/dyrene velfærd.

Jeg vil ikke hænge nogle ud (hverken skribenter eller mærker), til gengæld vil jeg godt fremhæve når jeg finder noget der er godt. Anglamark er et fortrukket mærke (både før og efter hele min superwash-forvirring) de bærer flere af mine yndlings “mærker”, og især wollmark mærket som skulle sikre at dyrene i alt fald ikke få revet hud af o bagpartiet (ja det finder sted!!) også kaldet mulesing.
Jeg har på ingen måde modtaget noget for at “reklamere” men deler gerne erfaringer og gode råd.

Laura er nu puttet i body og leggings i uld. Det er dejligt tyndt i kvaliteten, hvilket jeg ser som en fordel da vi primært bruger det som undertøj og derfor er der ofte et lag mer uden på. De bodyer hun har i uld/bomuld er dejlig bløde, dog også tykkere og derved bliver lagene med tøj også tykkere. Tror jeg primært vil gå efter bodyer kun i uld for at få dem i den tynde udgave.

Løvrigt har nameit lavet fine uldstrømper og strømpebukser. Laura har 2 par strømper, fine til prisen på 25,-

Pyha det var en ordentlig smøre…

2 tanker om “Uld-Update

 1. Hvis du skulle få lyst til at kigge på andre mærker kan jeg varmt anbefale iobio som er über lækkert, men til at betale. Silke på indersiden, uld på ydersiden og kan med lange, korte og helt uden ærmer i både body og bluse… Det er ikke superwash og de er (selvfølgelig) økologiske.

  Vi bruger det til begge piger, og har efterhånden mange venner som også er hoppet på dem. Vi kører med fem i rotation og skifter dem med et halvt til et helt år imellem. De spænder over flere størrelser, og vokser ligsom med barnet…
  Det lyder nok lidt som en reklame, men det er det altså ikke…

  Beklager den lange kommentar er bare begejstret for uld.

  • Hej Trine 🙂
   Altid godt med anbefalinger. Kender bestemt godt det når jeg selv er virkelig begejstret for noget og anbefaler det.
   Og dejligt du deler erfaringer og læser med.

   Vil lige kigge forbi din blog også

   God aften

   Karina

Der er lukket for kommentarer.