Uld-junglen!

Jeg blev ret glad for at bruge uld til Laura sidste vinter og ville gentage successen i år. Uldens mange gode egenskaber var jeg vild med.
Men nu er jeg faret vild! I uld-jungle! For 100% uld er åbenbart ikke bare uld, næhh nej, nye ord som superwash og behandlinger jeg ikke engang kan stave til (eller udtale) sniger sig ind på mig.
Læste ude på en blog omkring hvordan superwash behandlingen lægger plastik på uldens fibre og derved nok fjerne det der kan kradse men også en del af de gode egenskaber 🙁 øv! Bloggen var lidt farvet, da skriver arbejder for et firma det sælger uldprodukter i den gode rene (og dyre) ende. Læste så lidt på forbrugerkemi og er vist nået frem til nogle gode “mærker”. Anglemark fra coop.dk skulle være i rigtig 100% uld og økologisk og derved skulle forarbejdningen også være rimelig ved miljøet.
Desværre er de bodyer jeg har købt på bud hos Føtex vist i superwash. Oven i hatten ser jeg så at de 2 bodyer jeg har købt fra bekids IKKE er uld men bomuld (lær nu at læse på tøjet Karina!)

Men altså hoved reglen er vist at uld er selvrensende og kan KUN tåle vask ved MAX 30 grader så kan ens “uldtøj” vaskes ved 40 grader er det formentlig behandlet som fx superwash.

Nogle gange er viden IKKE en fordel, eller jo for ønsker jo at proppe mine børn i det bedste (forstås sundest for dem og miljøet), men for 2 timer siden levede jeg i bedste vist med en tro på at 100% uld rent faktisk var det de skrev og gav mine børn den bedste beskyttelse mod vinter og kulde.
Nu kan jagten på godt og betaleligt uld undertøj så gå ind!
Del gerne jeres erfaringer om gode tilbud på det der helt ægte/rigtige 100% uld.

20131002-225552.jpg