Madplan, aftensmad og den madpakke

Vi laver madplan næsten hver uge, for det meste holder den, nogle dage blir måske byttet rundt eller ændre lidt, men som udgangspunkt prøver vi at holde det. Dels for ikke at skulle “finde på” mad hver dag, og især for at sparer penge og antallet af gange vi handler. Derud over er jeg også begyndt at tænke meget over om maden kan bruges i madpakken, ikke min (af den simple grund at jeg jo pt går hjemme) og ikke mikaels da de har frokost ordning. Nej det er sofias det handler om, hun er i den grad kørt træt i rugbrøds-madpakker, hun kan sagtens spise rugbrød herhjemme i weekenden hvor det oftes er lidt mere spændende pålæg (stegt torskerogn, lun leverpostej eller æg) i madpakken spiser hun kun 1-2 halve og så alt det grønne, hvilket jo er super fint og hun skal bestemt stoppe når hun er mæt, men så er hun bare MEGET sulten når hun kommer hjem fra SFO og får selvfølgelig mad. Men nu har hun i nogle uger indimellem fået fx pastasalat med, og bøtten er godt tømt og hun er ikke nær så sulten. Og så gir hun selv udtryk for at være træt af rugbrød. Derfor er det jo lækkert når aftensmaden også kan bruges i madpakken ( kyllingelår, pastasalat, burgerboller som sandwich, hjemmelavet pizza) og Idag gik jeg all in på pitabrød, brødene køber jeg normalt men nu skulle jeg altså prøve at bage dem selv 🙂 de er godkendt! Og nej der er ikke det store at spare i forhold til de købte… Men smagen er altså bedre og tænker også at jeg til en vis grad undgår en masse konstatering osv.

20121022-194348.jpg

Til 8 stks bruges:
25 g gær
3 dl lunken vand
1 spsk olie
Salt
Mel

Gær opløses i vandet og olien tilsættes. 1 dl rugmel røres i og salt tilsættes (hvis salten tilsættes inden mel kan gæren “dø”). Herefter røres hvedemel i lidt af gangen, det gir en luftig og lækker dej. Dejen æltes og skal stadig være blank (ikke tør af melen)
Hæver 1 time, deles i 8 boller og rulles ud med kagerulle, hæver 15 min på bagepladen og bages ved 250 grader i 6-9 min (til de er puffet op) jeg har delt nogle af dej-bollerne i 2 og lavet minipitabrød – perfekt til madpakken;)