At sluge kamler og bide ting i sig

Indimellem står man (læs JEG) i situationer hvor jeg bare har lyst til at sige lige ud af posen hvad jeg mener om det/dem/dem…. Men når man får børn er der indimellem (læs OFTE) en andens behov der er vigtigere end at sige sin mening. Igår stod jeg i sådan en situation. Sofia have en legeaftale med en fra den gamle børnehave. En hun har leget rigtig meget med tidligere og som hun gerne ville se igen (den anden pige er kommet på Herfølge SFO, så de ses jo ikke til daglig mere). Vi havde så aftalt at de skulle lege efter 12 (ok her har jeg nok ikke været præcis nok i min planlægning, da EFTER jo er et vidt begreb, men jeg var naiv og tænkte at det jo var omkring kl 12). Nå men ved 11.30 tiden skriver jeg så og hører ad om vi må komme nu, for var faktisk klar efter morgenmad med morfar. Får så 10 min senere en sms retur med ” jeg skulle lige til at skrive til dig, har fået en veninde på uventet besøg her til formiddag så hun er først ved at gå, og vil lige lægge “lillebror” til at sove, så kan vi sige kl 13 istedet). Det er i min verden bare ikke ok at udskyde 15 min inden en aftale, eller jo hvis der er kommet noget uventet lige i det sekundt, men helt ærlig hun kunne sgu da have skrevet da veninden kom at de nok ikke  var klar kl 12… og fatter så heller ikke hvad problemet er i at de to piger skal lege (jeg skulle jo ligesom ikke med). Lille bror er så 3 år og kan fint lege sammen med eller alene når de to piger har leget ved piges far. Nå men jeg får skrevet at det må jo så være i orden, trods at jeg havde en pige der bare havde glædet sig SÅ meget til at komme afsted… Havde i virkeligheden lyst til at skrive at jeg syntes vi skulle aflyse og at vi fandt på noget andet…. men her kommer så kamelen, for det er jo primært Sofia det vil gå ud over. I bund og grund er jeg egentlgi ligeglad med konsekvensen for den anden pige (eller nej ikke ligeglad, men MIT barn kommer først). Det skal så lige siges at sidst de skulle lege sammen, flyttede hun også aftalen 2 gange på sammen dag, den sdiste da vi fakrisk var ved at kører, igen pga dårlig planlægning (hun skulle lige handle). Blir så arrig over ligyldigheden med andre folks tid. Forstå min ret, det handler ikke om at hun var nødt til at flytte aftalerne lidt, men tidspunktet hun gør det på, trods at hun jo har vidst længe at det nok ikke kunne hænge sammen. Og skal så lige nævnes at hun selv foreslog at det var hos hende fordi pigen havde fået nyt værelse.

Jeg har bare sådan en fornemmelse af at hun ikke rigtig magter at “se efter” sine børn samtidig med en legekammerat, derfor den der lillebror skal sove…

Og da Sofia så kom hjem var det med sminke i hele hoved og neglelak…. hvilket jeg på ingen måde syntes er ok, jo hvis de havde lusket sig til det, men de havde fået lov!!!!!! igen bed jeg det i mig og snakkede med Sofia om at det der sminke altså ikke var så godt for børnehuden, så jeg ville helst havde at hun lod være med det. Det var gudskelov Mikael der hentede hende……Men behøver vist ikke sige at jeg ikke opsøger legeaftaler hos den mor igen!

Ved godt at det nok er en smule overreaktion, men syntes ligesom der er for mange ting der irritere mig, og som faktisk går ud over MIT barn. Sjældent har jeg set så skuffet en pige som da hun faktisk var klar til at gå fik afvide at vi skulle vente endnu en time inden vi skulle afsted 🙁