Når hverdagen tager en drejning….

Sofias oldefar, min morfar, har jo været indlagt i 4 uger nu, først med urinvejsinfektion, så en mavebakterie og så polypper på tarmene… ja ja find 5 fejl 🙂 Men altså alt var i bedring og planen var udskrivning i mandags. Men i weekenden vælger en af lægerne på afdelingen at overflytte ham til hjerteafdelingen fordi han ikke er helt så stabil som han burde (vist nok). Tirsdag eftermiddag sidder min mor så oppe og snakker med ham ude på gangen, og pludselig får han hjertestop, han når lige at sige “nu sker det”. Fordi han er overvåget er der hjælp med det samme, og de får startet hjertemassage, og givet ham stød, Hjertet er igang igen ved første stød og de får han ind på en stue, og give drop med noget hjertemedicin. Min mor bliver taget hånd om af en sygeplejeske, og hun får ringet til os andre som kommer der ud. Da vi ankommer er han rimelig stabil og har det ok. Vi er der et par timer og tager så hjem, min mor og moster bliver halvdelen af natten og kører så hjem og får et par timers søvn. Igår kom vi derud ved 10 tiden og der har han så haft et lille udfald i hjerte rytmnen, hvor det springer et slag over og han blir svimmel. Det har han igen mens vi sidder der, og personalet er der heldigvis med det samme. Omkring 11.30 får han så endnu et hjertestop mens vi sidder der (min mor var kørt ned efter mad+ mælk), pyha det er væmmeligt, men der går uner 10 sek fra han får hjertestop til vi står på gangen og lægerne er igang med ham. Vi kommer ind og sidde på et kontor og der kommer først en sygeplejeske ind til os og derefter kommer overlægen ind og siger at han er ok, de har igen fået ham igang ved første stød, men det er en grim oplevelse. De overflytter ham til Roskilde og han blev i går aftes opereret og fik en midlertidig pacemaker. Han har været stabil siden 2 hjertestop hvor de efterfølgende gav ham magnesium. Der var allerede inden hjertestop nr 2 tale om at overflytteham pga alt det hjerteflimmer og udfald, fordi deres afdeling er større og bedre end køges.

Lige nu er han ok, og de er tilfredse med ham. Min mor og moster tager op til ham idag og ser. Jeg er blevet forkølet så venter lige med at tage afsted til det er ovre, så ikke han også får det at slogs med.

Nu håber jeg resten af påsken byder på lidt roligere dage og masser af sol. Jeg syntes vi trænger. Sofia er hos farfar og Lotte. Mikael er igang med overdækning, og jeg har oprydning og rengøring på programmet 🙂

God dag derude. Og en kæmpe tak til alle jer der har hjulpet med Sofia de sidste dage.