Søndags morgenmad

20110925-093414.jpg

Noget der er ved at blive en tradition herhjemme er morgenmaden søndag! Koldhævede boller ( opskrift fra krudtugler og kanelsnegle) og blødkogte æg:) opskriften hedder verdens nemmeste boller og jeg er tæt ved at give bogen ret.

10-12 stk:
15 g gær
1/2 l koldt vand
Ca. 600 g hvedemel
1 1/2 tsk salt

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt mel og salt og rør dejen sammen. Den skal være temmelig lind og hænderne skal ikke i og ælte. Drys mel over dejen og dæk skålen med film ( jeg har en røreskål med låg så den bruger jeg) og sæt skålen i køleskabet natten over. Næste morgen tændes ovnen på 275 grader. 10-12 boller formes ( dejen er rimelig klæg så dyp hænderne i vand mellem hver bolle, så hænger dejen ikke i. Drys mel over bollerne og bag først 8 min på højeste temp(275 eller 250 hos os) og derefter 15-20 min på 225 grader.

Jeg har varieret dejen lidt. Bla tilsætter jeg et par håndfulde solsikkekerner og lidt hørfrø samt rosiner, 100 gram af melet er erstattet af fuldkornshvedemel.

Og det gode er at vi også har til en eftermiddagsbolle:)

Nu kalder haven på efterårs klargøring